نویسنده : شکیلا نصرتی

قاره استرالیا شامل 2 کشور نیوزلند (زلاندنو) و استرالیا بوده که در آب های اقیانوس آرام واقع شده‌اند. جزایر بی‌شماری در شرق استرالیا به صورت پراکنده وجود دارند که به بیش از 20 هزارتا می‌رسند و جزو قلمرو همسود استرالیا به شمار می‌آیند. پایتخت استرالیا کانبرا است و سیدنی بزرگ ترین و کهن ترین شهر این کشور شناخته می‌‍‌شود، استرالیا از 6 ایالت و دو سرزمین تشکیل شده که از لحاظ زیست‌بوم متنوع‌ترین کشور دنیا است.

علاوه بر این استرالیا به‌ سرزمین فرصت‌ها شهرت دارد و از سالها پیش تاکنون یکی از بهترین مقاصد مهاجران بوده است. انواع ویزای استرالیا در کل جهان از معتبرترین ویزاها بوده و همچنین شرایط بسیار مطلوبی در این کشور در رابطه با اقامت، تحصیل و زندگی فراهم است که همین امر سبب شده مهاجران زیادی را مجذوب خود کند.

اخذ ویزای استرالیا به معنای دریافت مجوز برای یک دوره‌ی زمانی مشخص و معین برای سفر و اقامت در این کشور است. لازم است بدانید برخلاف بسیاری از کشورها ویزای استرالیا بصورت کاغذی صادر می‌شود و بصورت برچسب و مهر نخواهد بود. در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را درباره هزینه ویزای استرالیا، مدارک لازم، شرایط و مدت زمان جوابدهی آن به دست آورید.


انواع ویزای استرالیا


لیست انواع ویزای استرالیا

از نظر مدت اقامت شامل موقت و دائم؛ می‌توان انواع ویزای استرالیا را 5 دسته تقسیم کرد. هر کدام از این ویزاها دارای مدت اقامت، شرایط و مدارک متفاوتی بوده که به هنگام درخواست حتما باید نسبت به ارائه آن کمال دقت را داشته باشید.


لیست انواع ویزای استرالیا



ویزای کاری و مهارتی استرالیا

این نوع ویزا 24 زیرمجموعه را شامل می‌شود که به شما امکان کار و زندگی را در استرالیا به صورت موقت و دائم می‌دهد. در ادامه به لیستی از انواع ویزای کاری و مهارتی استرالیا می‌پردازیم:

o ویزای 891 استرالیا (Investor visa)

o ویزای 890 استرالیا (Business Owner)

o ویزای 400 استرالیا (Temporary Work)

o ویزای 403 استرالیا (Temporary Work)

o ویزای 858 استرالیا (Global Talent visa)

o ویزای 887 استرالیا (Skilled Regional visa)

o ویزای 491 استرالیا (Skilled Work Regional)

o ویزای 190 استرالیا (Skilled Nominated visa)

o ویزای 408 استرالیا (Temporary Activity visa)

o ویزای 124 استرالیا (Distinguished Talent visa)

o ویزای 189 استرالیا (Skilled Independent visa)

o ویزای 485 استرالیا (Temporary Graduate visa)

o ویزای 482 استرالیا (Temporary Skill Shortage visa)

o ویزای 186 استرالیا (Employer Nomination Scheme)

o ویزای 489 استرالیا (Skilled Regional (provisional) visa)

o ویزای 132 استرالیا (Business Talent (Permanent) visa)

o ویزای 476 استرالیا (Skilled-Recognised Graduate visa)

o ویزای 187 استرالیا (Regional Sponsored Migration Scheme)

o ویزای 893 استرالیا (State or Territory Sponsored Investor visa)

o ویزای 191 استرالیا (Permanent Residence (Skilled Regional) visa)

o ویزای 892 استرالیا (State or Territory Sponsored Business Owner visa)

o ویزای 888 استرالیا (Business Innovation and Investment (permanent) visa)

o ویزای 188 استرالیا (Business Innovation and Investment (provisional) visa)

o ویزای 494 استرالیا (Skilled Employer Sponsored Regional (provisional) visa)


ویزای سرمایه گذاری و کارآفرینی استرالیا

کارآفرینان امکان پیاده‌سازی ایده و مدیریت فعالیت‌های تجاری خود را در این کشور با ویزای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی فراهم خواهند آورد. این نوع ویزا با عنوان ویزای خود اشتغالی استرالیا هم شناخته می‌شود که شرایط سنی، دارایی‌های متقاضی و گردش مالی می‌توانند روی امتیاز ویزای استرالیا تاثیر می‌گذارند.


ویزای تحصیلی استرالیا

مدت زمان 5 سال اقامت در استرالیا یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ویزای تحصیلی استرالیا بوده که با توجه به شرایط سنی و مقطع تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه زیرشاخه‌های آن به اشتراک گذاشته می‌شود:

 ویزای 500 استرالیا (Student visa)

 ویزای 407 استرالیا (Training visa)

 ویزای 590 استرالیا (Student Guardian visa)


ویزای خانواده و ازدواج استرالیا

پارتنر و یا همسر فرد مقیم این کشور یا والدین سالخورده امکان دریافت ویزای خانواده و ازدواج استرالیا را داشته که با توجه قوانین ازدواج در استرالیا، سن متقاضی و تمکن مالی فرد مقیم استرالیا قابل دریافت است. البته برخی از درخواست‌کنندگان ممکن است که تجربیات ویزای نامزدی استرالیا را داشته باشند که با یک شهروند استرالیایی و یا نیوزیلندی و کیس ازدواج در استرالیا آشنا شده باشند.



ویزای توریستی استرالیا

کسانی که قصد بازدید از این کشور و یا دیدار خانواده را دارند، می‌توانند با ویزای توریستی استرالیا اقدام کنند. ویزای گردشگری استرالیا برای اهداف گفته‌شده طراحی گردیده و دریافت آن از دیگر انواع ویزای استرالیا دشوارتر است. توجه داشته باشید که می‌توانید امتیاز ویزای استرالیا را با ارائه‌ بدون نقص مدارک، هدف شفاف از تحصیل، رزومه آموزشی و تمکن مالی کافی بالا برده و شانس خود را برای اقامت تحصیلی در این کشور بالا ببرید.


مدارک لازم برای ویزای استرالیا

ویزای این مقصد انواع مختلفی دارد که برای هر کدام از آن‌ها می بایست یک سری مدارک به خصوص را ارائه دهید تا بتوانید اجازه ورود به این کشور را دریافت کنید اما به صورت کلی برای تمام آن‌ها لیستی از مدارک مشترک وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

 اصل و کپی شناسنامه

 تکمیل‌شده فرم تقاضای ویزای استرالیا

 اصل و کپی پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار

 1 قطعه عکس رنگی 6 در 4 پس زمینه سفید

 ارائه مدارک پرداخت هزینه ویزای استرالیا جهت صدور

 اصل و ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل یا کار و یا مجوز کسب

 ارائه معافیت پزشکی و اصل و کپی کارت پایان خدمت ویژه افراد 18 الی 50 سال

 اصل و ترجمه مدارک معتبر اثبات توانایی مالی و گردش حساب شش ماه گذشته


مدارک لازم برای ویزای استرالیا


هزینه ویزای استرالیا

مسلما برای اینکه بتوانید شرایط اقامت و سفر به این کشور را فراهم کنید می‌بایست به هزینه ویزای استرالیا دقت لازم را داشته باشید. قیمت ویزای استرالیا برای ایرانیان بر اساس پارمترهای مختلفی نظیر نوع ویزا، نرخ ارز و وقت سفارت آن مشخص می‌شود. لذا متقاضیان برای اینکه از تمامی هزینه‌های پرداختی مطلع شوند لازم است که از مشاوره‌های تخصصی کارشناسان حرفه‌ای فهیم گشت استفاده کنند و با توجه به هدف و نوع ویزای مورد نظر خود نسبت به ریزهزینه‌ها و تمکن مالی آن اطلاعات کامل را به دست بیاورند.

شرایط ویزای استرالیا

اقامت در کشور استرالیا و یا سفر به این کشور به شرایط ویزای استرالیا بستگی دارد که بتوانید بسته به نوع ویزا آن‌ها را فراهم آورید. لطفا توجه داشته باشید که شرایط ویزای تحصیلی استرالیا با شرایط ویزای توریستی آن متفاوت بوده و همین‌طور در تمامی انواع ویزاهای این مقصد، می‌بایست شرایط مناسب آن ویزا را داشته باشید. در ادامه به توضیح بیش‌تر آن‌ها خواهیم پرداخت:

شرایط ویزای توریستی استرالیا

به عنوان اولین شرط می‌بایست برای اخذ ویزای ویزیتوری استرالیا، یک دعوت نامه از آشنایان یا فامیل درجه یک داشته باشید.

شرایط ویزای کاری استرالیا

برای اینکه به قصد کار و اشتغال عازم این کشور شوید حتما می‌بایست شرایثثط ویزای کاری استرالیا را دارد باشید. لذا فاکتورهایی نظیر سن، سابقه کار در داخل و خارج از استرالیا، نمره زبان، مدرک تحصیلی، وجود اسپانسر در استرالیا و ... برای اخذ ویزای استرالیا کاری بسیار حائز اهمیت هستند.

شرایط ویزای تحصیلی استرالیا

برخورداری از سطح علمی مناسب و تسلط کافی زبان انگلیسی متناسب با مقطع تحصیلی مورد درخواست از شرایط ویزای تحصیلی استرالیا به شمار می‌آیند. توجه کنید که داشتن مقالات بین‌المللی با ایمپکت مناسب و معدل بالا می‌تواند در اثبات سطح علمی متقاضیان تاثیر فراوانی داشته باشد.

شرایط ویزای ازدواج استرالیا

ثبت قانونی و رسمی ازدواج و تمکن مالی کافی لازمه‌ی اقدام و شرایط ویزای ازدواج استرالیا بوده که راه را برای مهاجرت از طریق ازدواج و پیوست به خانواده فراهم می‌آورد.

مدت زمان صدور ویزای استرالیا بعد از انگشت‌ نگاری

یکی دیگر از مهم‌ترین دغدغه‌های متقاضیان، جوابدهی ویزا بعد از طی‌کردن تمامی مراحل بوده که مدت زمان صدور ویزای استرالیا بعد از انگشت‌نگاری برای آن‌ها بسیار مهم خواهد بود. لازم به ذکر است که مدت زمان اخذ ویزای استرالیا بسیار متغیر بوده و به عوامل مختلفی به شرح زیر بستگی دارد:


مدت زمان صدور ویزای استرالیا بعد از انگشت‌ نگاری


نوع ویز

برای اخذ انواع ویزای استرالیا زمان پردازش خاصی در نظر گرفته می‌شود. به طور کلی، ویزاهای موقت مانند ویزای توریستی یا تجاری استرالیا سریع‌تر از ویزاهای اقامت دائم به نتیجه می‌رسند.


کامل بودن مدارک

اگر مدارک شما کامل و بدون نقص باشد، روند صدور ویزای شما نسبت به پرونده‌های با مدارک ناقص سرعت بیش‌تری خواهد یافت.


پیچیدگی پرونده

پرونده‌های پیچیده‌تر، مانند پرونده‌هایی که شامل سابقه پزشکی پیچیده یا بررسی‌های امنیتی هستند، ممکن است زمان بیش‌تری برای نهایی‌شدن نیاز داشته باشند.


کارایی اداره مهاجرت

حجم کاری اداره مهاجرت استرالیا می‌تواند بر مدت زمان پردازش و اخذ ویزای استرالیا تاثیر بگذارد. در زمان‌های شلوغ، ممکن است صدور ویزا وقت بیش‌تری را به خود اختصاص دهد.

به طور کلی، انتظار می‌رود که متقاضیان ویزای استرالیا را بین دو تا شش هفته بعد از انگشت نگاری دریافت کنند. با این حال، در برخی موارد ممکن است صدور ویزا تا دوازده ماه یا بیش‌تر به طول بیانجامد.


تمدید ویزای استرالیا

متقاضیان و علاقه‌مندان به سفر با اهداف مختلف به استرالیا در فرآیند تمدید ویزا استرالیا دو راه را پیش رو خواهند داشت که به صورت زیر هستند:

1. باید به کشور مبدا بازگشته و مجدداً اقدام به اخذ ویزای استرالیا نمایید.

2. در استرالیا از طریق تماس با وزارت خانه یا مراجعه به آنجا، درخواست تمدید ویزای خود را نمایید.

نکنه حائز اهمیت این است که اگر از تاریخ انقضای ویزای شخص بیش‌تر از 28 روز گذشته باشد و به کشورش بازگشته باشد؛ محروم خواهد شد و برای مدت 3 سال نمی تواند به کشور استرالیا بازگردد.